Жозе: Погба е като Лампард, може да вкара винаги


И. Ангелов

Жозе: Погба е като Лампард, може да вкара винаги

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заговори за качествата на френския полузащитник Пол Погба. Според Специалния младият полузащитник може да се превърне в талисман за отбора подобно на Франк Лампард от Челси, след като качествата на двамата се приближават на терена.

"Аз не направих нищо специално с него психически. Неговите технически и психически качества са част от него. Тактически аз опитах да нагодя някои неща и да му дам насоки в един динамичен отбор, където той може да е опасен и може да навлиза в позиции, от където има потенциал да вкара.

"Аз си спомням когато пристигнах в Челси през 2004-та. В първия си мач играх 4-4-2, в което Франк Лампард беше човекът от лявата страна на двамата вътрешни полузащитника. Отне ми може би два месеца да разбера потенциала на този човек да вкарва голове и трябваше да го преместя. С тези малки детаили можеш да работиш с играчите. Колкото повече опитваш да ги разбереш, толкова повече ще извлечеш от тях.

"В този момент Пол е много щастлив с начина, по който играе отбора и това му позволява да играе. Мисля, че той може да вкарва голове, но не му поставям такива цели. Аз просто мисля, че във всеки мач той има потенциал да вкара."

  Сподели
109