Конте: Коста не игра поради контузия, но може да напусне


И. Ангелов

Конте: Коста не игра поради контузия, но може да напусне

Мениджърът на Челси Антонио Конте отказа да коментира бъдещето на Диего Коста след като вчера топ-стрелецът на Висшата лига не попадна в състава на "сините" за срещата от двадесет и първия кръг на първенството. В медиите назряха слухове, че той е получил оферта от Китай и това е била причината:

"Ако искате да знаете истината, аз съм готов да я кажа. Тя е следната: Във вторник по време на тренировката, Диего спря защото почувства болка в гърба. От този момент той не тренира до края на седмицата. Поради тази причина днес той не беше сред титулярите или резервите за мача. Това е причината, това е истината за Диего.

"Днес не мога да се притеснявам за бъдещето на Коста. Защото днес играчите ми показаха страхотно представяне, страхотен дух. Това е много важно. Когато успяваш да печелиш такива срещи с Лестър 3:0, това означава, че не можеш да се притесняваш за нищо. Трябва да съм доволен от играчите си. Искам да продължа работата с тях."

Когато бе запитан дали Коста ще се върне в състава за следващата среща с Хъл Сити Конте заговори уклончиво:

"Аз предпочитам да не отговарям на въпроси, които започват с 'ако'. Във вторник на тренировките ще видим какво ще стане. Трябва да сме доволни и е важно да говорим за победата, за играчите, които играха в този мач. Доволен съм защото след 13 поредни победи и загуба винаги е трудно."

Конте настоя, че не знае за китайски интерес към нападателя:

"Мисля, че чета много спекулации по тази тема. Мога да ви кажа, че когато има проблеми с играчите аз съм свикнал да разрешавам проблема в съблекалнята. Не вън или на пресконференция. Не знам нищо за интерес от Китай. Клубът не ме е информирал за това. Поради тази причина това е само спекулация."

  Сподели
86