Челси надви шампиона и без Коста


И. Ангелов

Челси надви шампиона и без Коста

Английският шампион Лестър Сити прие Челси в срещата от поредния двадесет и първи кръг на английската Висша лига. Днес гостите от Лондон успяха да се наложат с 3:0 благодарение на два гола от Маркос Алонсо и попадение на името на Педро. Така Челси застава отново на 7 точки пред втория Тотнъм.

Още в 6-ата минута днес Алонсо откри резултата когато след разбъркване в наказателното поле на домакините Азар свали топката на добра позиция за крилото, което завъртя топката далеч от Шмайхел за 1:0. Лестър отговори с напрежение пред наказателното поле на гостите, като Муса и Варди създадоха опасности.

След почивката отново 6 минути след старта Алонсо вкара за 2:0. Тук центриране на Вилиан бе избито към дъгата и там испанецът овладя и стреля по посоката на Шмайхел, който не успя да реагира добре на силния му удар. 

В 71-ата минута Педро сложи точка на спора когато Вилиан бе изведен близо до аут линията и бе атакуван от Шмайхел, но успя да центрира за Педро, който на празна врата успя да прехвърли Морган с глава. 

  Сподели
180