Клоп разказа за бележката за Стъридж в мача със Саутхемптън


Н. Гавазов

Клоп разказа за бележката за Стъридж в мача със Саутхемптън

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри съдържанието на бележката, която той предаде на нападателя Даниел Стъридж в загубения мач със Саутхемптън от Купата на Лигата. Напомняме, че вниманието на публиката на "Сейнт Мери" бе привлечено от епизод през второто полувреме, когато Стъридж получи късче хартия от Клоп и започна да тича между съотборниците и да обяснява нещо.

Феновете веднага започнаха да градят различни теории относно съдържанието на бележката. Не закъсняха и обясненията на Клоп.

"Какво съдържаше бележката? Преминаването към друга схема. Ако искате, наречете я 3-5-2. Лукас в отбрана. Емре в центъра, две крила, двама нападатели. Лалана и Коутиньо между линиите. Това е всичко. Никаква друга информация, но това бе достатъчно. Да, може би прекалено късно. Предадохме бележката когато играта се активизира и това бе наша грешка", заяви Клоп.

"Бих казал, че седем или осем мои футболисти веднага разбраха всичко. Роберто имаше нужда от повече време. Но той бе близо до разбирането. Случва се", каза още немецът.

"Така постъпихме не от разочарование. Така постъпихме, защото чувствахме, че можем да спасим мача и това е всичко. Какъв ще съм аз, ако остана встрани? Трябва да помогна, ако не играем добре", добави мениджърът.

"Мислехме, че има смисъл да използваме истинските крила на високи позиции, доставяйки на съперника проблеми на фланговете. С Фил и Адам в центъра и двама нападатели, Роберто и Даниел. Това е всичко", завърши Клоп.

 

  Сподели
319