Санчес все по-близо до напускане на Арсенал


Н. Гавазов

Санчес все по-близо до напускане на Арсенал

Нападателят на Арсенал Алексис Санчес може да продължи кариерата си в Атлетико Мадрид, съобщават испански източници. Според информацията, 28-годишният чилиец е станал приоритетна цел за испанския клуб. Атлетико се надява да започне преговори с Арсенал за нападателя през лятото, виждайки в лицето на Санчес достойна замяна на Антоан Гризман, който най-вероятно ще отпътува за Острова.

В същото време Атлетико не си прави илюзия, че лесно ще подпише с чилиеца. В Мадрид вече са узнали за интереса на ПСЖ към Санчес и е очевидно, че битката с френския клуб ще бъде много сериозна, тъй като "дюшекчиите" нямат финансовата възможност да се конкурират с парижани, макар и да са готови да дадат на играча заплата от 250 000 паунда на седмица.

Именно това е заплатата, която Санчес иска от Арсенал, който пък отказва да даде повече от 200 000 на седмица.

Впрочем, ситуацията около Алексис остава много заплетена и все по-вече нараства вероятността той да си тръгне от "Емирейтс". Във вторник вечер китайски клуб е отправил предложение към Санчес, като офертата на представителя на Поднебесната Империя значително надвишава готвените предложения на ПСЖ и Атлетико. Предполага се, че става дума за заплата от около 350 000 паунда на седмица, което може да накара Алексис да загърби офертите на всички европейски клубове и да замине за Азия.

 

  Сподели
191