Деле Али с два в победата над Челси (видео)


И. Ангелов

Деле Али с два в победата над Челси (видео)

Тотнъм прие Челси на своя "Уайт Харт Лейн" за победата с 2:0 и по този начин лиши "сините" от рекордна 14-та поредна победа в елита. Днес Деле Али се разписа на два пъти за домакините и така достигна до 10 гола за сезона, колкото вкара в цялата изминала кампания когато шпорите бяха близо и до титла.

До почивката двата тима играха равностойно, но Тотнъм владееше повече топката и успя да се възползва от това в добавеното време защото в 46-ата минута Кристиан Ериксен центрира по перфектен начин за Деле Али, който стреля в обратния ъгъл за 1:0 с глава.

В началото на втората част Челси започна прекрасно и Лорис спаси вратата си срещу Коста. В 49-ата минута Алонсо намери Азар за нова опасност пред вратата на Тотнъм, но отново Челси не вкара. Така в 54-ата минута Али нанесе втори удар по амбициите на гостите когато отново с глава и отново след подаване на Ериксен реализира за 2:0.

След попадението разочарованието започна да личи за Челси и темпото спадна. До края може би най-близо до гол бе Ериксен за Тотнъм от пряк-свободен удар.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
150