Арсенал се върна срещу десет от Борнемут (видео)


И. Ангелов

Арсенал се върна срещу десет от Борнемут (видео)

В срещата от поредния двадесети кръг на английската Висша лига Арсенал гостуваше на Борнемут в една среща, завършила при резултатно равенство 3:3. В двубоя "артилеристите" изоставаха с 3 гола преди да намерят вдъхновението си в срещата и в последните секунди чрез Жиру да достигнат до точката.

Първото попадение днес падна в 19-ата минута когато Жуниор Станислас предостави изключително дълго подаване в опразнената от Белерин зона и там Чарли Даниелс овладя и се справи със защитника преди да стреля добре през Чех за 1:0.

В следващата атака на домакините Райън Фрейзър навлезе в наказателното поле и Шака го повали по непохватен начин за дузпа, която Калум Уилсън реализира за 2:0. В 28-ата минута нещата за Арсенал се влошиха още с контузията на Франсис Коклен, който бе заменен от Окслейд-Чембърлейн. До почивката Айуоби и Станислас се отчетоха с още възможности.

В 58-ата минута днес Борнемут поведе с 3:0 когато Фрейзър отново напредна лесно през Белерин, навлезе в полето и от ъгъл стреля през краката на Чех. В 63-ата минута Венгер реагира с представянето на Лукас Перес и Габриел за Косчелни и Айуоби.

Така в 70-ата минута след центриране на Чембърлейн Оливие Жиру продължи с глава една топка към втората греда, а там непокрит Санчес върна гол за 3:1. 5 минути след това Жиру отклони подаване към Перес, който вкара красив гол от воле в далечния ъгъл на вратаря за 3:2. Последва изгонване на Симон Франсис в 82-ата минута за влизане в гръб на Рамзи. Последваха възможности пред Рамзи и Санчес, но в 92-ата минута след двете си асистенции в мача Оливие Жиру се разписа с глава след подаване на Шака за да донесе точката за Арсенал.

След равенството Арсенал застава на 4-та позиция с 2 пункта пред Тотнъм и Арсенал и на точка зад третия Манчестър Сити.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
280