Ериксен: По-добри сме от миналата година и искаме титла


И. Ангелов

Ериксен: По-добри сме от миналата година и искаме титла

Полузащитникът на Тотнъм Кристиан Ериксен вярва, че представянията на отбора този сезон са на ниво по-високо от миналогодишното, като той се надява тимът да предизвика титлата към края на кампанията. През миналата година шпорите се оформиха като фаворит за титлата заедно с Лестър, но лош край на сезона остави тима трети.

"Не мисля, че самочувствието ни е спадало. Мисля, че просто хората гледаха отвън и казваха: 'О, те не изглеждат добри както миналия сезон' - но нищо не се е променило. Все още сме същите играчи, същият стил игра, и в някои мачове може би дори контролирахме повече от миналия сезон.

"Миналият сезон беше нов за нас и сега хората знаят. Мисля, че най-голямата ни сила е да контролираме мача, да го затваряме, да не допускаме отборите обратно в играта. Мисля, че сме в много добра позиция. Всеки отбор иска да е там горе, но ние не сме далеч от това. Ние трябва да се борим до края.

"Ние знаехме, че този сезон ще е различен от миналия. Ние знаехме, че ще е много, много трудно, защото миналата година топ отборите не печелеха мачовете си. Ние завършихме добре. Но може да видите, че този сезон вече е много трудно, всички се борят за титлата и ще е много конкурентно в топ 6, и трябва да сме на ниво."

  Сподели
129