Конте: Да играеш на Коледа е трудно, но и забележително


Н. Гавазов

Конте: Да играеш на Коледа е трудно, но и забележително

Мениджърът на Челси Антонио Конте разказа за своето отношение към провеждането на мачове от първенството на Висшата лига на Англия в периода около Коледа и Нова година.

"Чувал съм за ситуацията в Англия и знам, че много треньори, включително и тези на националните отбори са недоволни от това, че няма зимна пауза. Помня, че Капело винаги говореше, че отсъствието на такава пауза лошо се отразява на националния. Трудно ми е да отговоря, но да се играе в този период е едновременно трудно и забележително", заяви Конте.

"Жена ми и дъщеря ми дойдоха, за да се подготвим за празнуването на Коледа у дома, заедно с моите братя и родителите ми. Това е забележително. За мен и моето семейство е нов опит да работя на Коледа и даже да проведа мач. Мисля, че това може да стане забележителен опит и се надавам да бъде така", каза още италианецът.

"За нас е странно, защото сме свикнали, че по това време всички почиват. Понякога отивахме в Лече, понякога оставахме в Торино. Веднъж отидохме в Дубай. Коледа трябва да се празнува със семейството, това е най-важното. Не е важно къде си, важното е да сте заедно", завърши Клоп.

 

  Сподели
88