Раниери очерта целите пред Лестър за 2017-та


И. Ангелов

Раниери очерта целите пред Лестър за 2017-та

Мениджърът на английския шампион Лестър Сити Клаудио Раниери изживя една невероятна 2016-та година, в която той и неговите момчета шокираха света. Италианецът заговори пред Sky Sports за целите, които той е поставил пред него и състава за новата 2017-та година:

"За Шампионска лига всички казват: 'О, Севиля, лесен жребий' - защо го казват? Те спечелиха три титли поред. Това няма да е лесно за нас, но е добре. Това е малка мечта. За Висшата лига ме знаете - 40 точки. Ние трябва да сме в безопасност на първо място и се надявам срещата със Стоук Сити ще ни промени, за да можем да започнем отново.

"Аз никога не бях печелил титла. Поради тази причина 2016-та беше най-добрата за мен. Никога не ми се е случвало в живота. Последните 7 или 8 мача, след истинска битка противниците ми идваха и ми пожелаваха: 'Опитай да спечелиш титлата'. Беше изумително. Изумително.

"Но не мога да забравя и когато започнах, защото започнах като Джейми Варди - Флитууд Таун, отбор извън професионалните, и бавно, бавно се покачвах в категориите. И след 30 години аз спечелих титлата, което означава, че аз работих здраво, и поради тази причина съм много, много щастлив."

  Сподели
91