Смит: Характерът на Венгер пречи на Арсенал


И. Ангелов

Смит: Характерът на Венгер пречи на Арсенал

Бившият нападател на Арсенал Алан Смит заговори, че неспособността на Арсен Венгер да създаде добра атмосфера в клуба и най-вече съблекалнята наранява възможностите за спечелване на Висшата лига и съставът отново може да стане жертва именно на това.

"Когато Тони Адамс играеше, и аз играех с него, на почивката и по време на второто полувреме хората се надъхваха и блъскаха глави. Арсен Венгер не харесва това много. Той не харесва този тип атмосфера и крещенето в съблекалнята. Той не харесва конфронтацията, той не е такъв характер.

"Това е страхотно когато имаш 11-те най-добри играча в страната, но не толкова когато имаш трудности и не се получава. Ние говорим за този проблем година след година. Мустафи им липсва. Косчелни не изглежда толкова комфортно без Мустафи до себе си. Той има влияние.

"Те все още нямат достатъчно играчи, което е жалко защото имат толкова много имена, които могат да пометат пода с всеки отбор срещу тях. Но имат и такива мачове, в които нещо не достига и мисля, че това може да им попречи в битката за титлата."

  Сподели
143