Ливърпул взе дербито в добавеното време (видео)


И. Ангелов

Ливърпул взе дербито в добавеното време (видео)

В мърсисайдското дерби от поредния седемнадесети кръг на английската Висша лига Ливърпул гостуваше на Евертън на "Гудисън Парк", като днес двата отбора не успяха да си вкарат гол до 94-ата минута, когато Садио Мане донесе победата на гостите с минималното 1:0. 

Евертън започна по-добре срещата и Баркли пропусна две добри положения. В 23-ата минута гостите оцеляха когато Ленън центрира опасно за Лукаку, но Клаван блокира. В 38-ата минута Ливърпул отговори с положение пред Ориги, който стреля високо. Полувремето завърши с удар с глава на непокрития Мори след корнер, който не бе точен.

Втората част започна по-добре за Ливърпул и Фирмино организира добра атака, като първо опита да прехвърли вратаря, но го нацели в главата и топката попадна обратно в него за подаване, при което Мане пропусна топката с опит за задна ножица, а Клайн бе блокиран. Попадението днес падна чак в 94-ата минута при 8 добавени заради по-ранната травма и смяна на Стекеленбург с Роблес на вратата на Евертън, а голът бе дело на Садио Мане, който се възползва от удар на Стъридж от дъгата, срещнал гредата, за да добави за 1:0 на празна врата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
222