Манчестър Сити обърна Арсенал (видео)


И. Ангелов

Манчестър Сити обърна Арсенал (видео)

В суперсблъсъка от поредния седемнадесети кръг на английската Висша лига Манчестър Сити прие Арсенал на своя "Етихад Стейдиъм", като днес домакините изоставаха в резултата след първото полувреме, но след силно второ тимът на Пеп Гуардиола се върна до обрат и 2:1, с което взе и второто място в таблицата, на 7 точки зад Челси.

Арсенал започна перфектно когато в 5-ата минута Алексис Санчес разсече защитата с перфектно подаване и Уолкът не сбърка срещу Браво за 1:0. В 32-ата минута Йозил намери Уолкът на добра позиция, но той пропусна, а след това и Монреал намери Уолкът за нов удар с глава.

След почивката Сити започна много агресивно и още в 47-ата минута изравни резултата чрез Сане, който получи топка от Давид Силва в позиция, която изглеждаше като засада. Крилото обаче напредна и матира Чех за 1:1.

Сити затисна Арсенал и след няколко положения успя да обърне в 71-ата минута когато Де Брюйне намери Стърлинг от дясно, той навлезе в наказателното поле през Монреал, стреля през краката му в близкия ъгъл и това бе 2:1. В 76-ата минута Де Брюйне нацели и гредата, а до края Арсенал така и не успя да отговори.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
187