Клоп: Не повярвах колко сме добри


И. Ангелов

Клоп: Не повярвах колко сме добри

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заговори за първите си няколко месеца откакто пое Ливърпул и сегашния период след силния старт на кампанията и второто място във Висшата лига. Клоп отдаде значение на драстичната тактическа промяна в състава, с която той е успял да промени нещата към по-добро:

"Гледах играчите ми в няколко мача и мислех: 'Уф...", но имаше и мачове миналата година, в които никой не би искал да излиза срещу нас. Срещу Арсенал, 30-те минути след почивката си мислех: 'Господи, какво е това?' 

"Челси също е много конкурентен, те бяха физически силни и да се справим с това беше голямо представяне от наша страна. Когато можеш да победиш такива отбори всички са изненадани, казват 'невероятно, какъв рекорд срещу тези отбори'. Но това е само защото ние се бранехме срещу тях и използвахме пространствата си, които създадохме, или които те оставят празни, и това е.

"Или пък е обратното, всички отбори се бранят срещу нас и използват пространствата, които им оставяме отворени. За това работим, защото знаем, че много отбори ще играят компактно в защита срещу нас и ние ще трябва да създадем решения. Да кажем Хъл, в който пресирахме по най-добрия начин, който съм виждал от дълго време, много силно. Ние се чувствахме добре в този мач и всичко се получи. Вкарахме головете си в правилния момент и когато губехме топката всички чакахме момента, в който да си я спечелим и целият стадион хареса това.

"В този мач бяхме почти перфектни, след това със Суонзи, мисля, не видях никаква преса. Трудно е винаги да си в това настроение и винаги да целиш правилния момент, но това е много млад отбор и сме на добро място. Имаме работа за вършене, но по пътя искаме и резултати."

  Сподели
125