Челси дръпна на 9 точки с победа (видео)


И. Ангелов

Челси дръпна на 9 точки с победа (видео)

Челси продължава да реди добрите резултати и днес в поредния седемнадесети кръг от английската Висша лига тимът гостуваше на Кристъл Палас за победата с минималното 1:0. Обичайният заподозрян Диего Коста вкара единственото попадение в срещата, но си изкара и жълт картон, който ще го лиши от участие в следващия кръг.

В първата част двата тима не предложиха много положения, като Челси владееше повече топката. В 43-ата минута резултатът бе открит когато Азар се справи добре в средата на терена и намери Азпиликуета от дясно, а той центрира перфектно в наказателното поле на главата на Диего Коста, който матира Хенеси за 1:0.

Втората част започна с положение пред Кабай. Домакините заиграха агресивно и пробваха Куртоа, което принуди Конте да замени Вилиан с Фабрегас в 63-ата минута. След неговата поява положенията за "сините" станаха доста повече и Хенеси запази вратата си срещу него, Коста и Алонсо, който дори нацели и гредата от пряк-свободен удар. В крайна сметка гостите постигнаха победата и разстоянието между Челси и Арсенал, и Ливърпул стана 9 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
147