Клоп: Трябваше да спася Кариус


И. Ангелов

Клоп: Трябваше да спася Кариус

На пресконференция Юрген Клоп заговори за някои от най-горещите теми около неговия отбор преди дербито с Евертън в поредния седемнадесети кръг на английската Висша лига. Клоп обсъди формата на своя състав  и ситуацията с вратарите след като в последната среща изглежда за втори път негов вратар загуби мястото си като титуляр.

"За мен това ще е първи мач на Гудисън Парк. Нямам търпение за това. Това е много важен момент в сезона. И двата отбора са в добро настроение. Всеки знае за дербито. То е много, много, много, много голямо. Специално е. 

"Вратарите си няма да сменям всяка седмица. Симон изигра наистина добър мач. Лорис може да използва това време за да тренира без напрежение. Със сигурност Миноле ще играе на врата. Сметнах, че смяната на Кариус имаше смисъл. Видях го като добро решение за двамата вратари, да извадя Лорис от обстрела на медиите. Дадох обяснението си за това. Това е добро решение и за двамата. Така го виждам. Не винаги споделям общото мнение. 

"Никога не правя крайни заключения за играчите си докато имат правилното и добро отношение. Работата понякога изисква да скриеш някой от обстрела. Да използваш това време и да се върнеш във форма. Знам, че всичко се дискутира публично, но не ме интересува."

  Сподели
103