Брюйне: Гуардиола постоянно се развива


И. Ангелов

Брюйне: Гуардиола постоянно се развива

Нападателят на Манчестър Сити Кевин Де Брюйне похвали новия мениджър Пеп Гуардиола и неговото желание да пробва нови неща и да се развива като мениджър. Гуардиола получи доста критики в последните седмици след влошаването на резултатите на "гражданите", но пред Sky Sports белгиецът каза:

"Очевидно Гуардиола е страхотен треньор. Това се очакваше от самото начало. Стилът му винаги е бил наличен, само се променя малко от време на време защото мисля, че той също иска да се развива като треньор като опитва нови неща за да се подобри.

"Аз се радвам на начина, по който играем. Мисля, че ние играем добър футбол и начинът, по който искаме да играем, е много позитивен. Мисля, че хората се наслаждават когато ни гледат и това е добре. Ние печелим топката бързо и това е много важно. Трябва да работим като отбор. Не можеш да пресираш сам. Трябва да знаеш къде да застанеш и да се координираш с останалите. Очевидно ако някой не си върши работата ще е трудно, но сега всички работят.

"Това е нова система и нова тактика и затова ние тренираме много. Всичко е в подготовката, тя прави разликата. Можем да спечелим всеки мач. Дори преди мача с Барселона го знаехме. Целта ни е да сме на върха във всички състезания."

  Сподели
108