Сити постигна победа срещу Уотфорд (видео)


И. Ангелов

Сити постигна победа срещу Уотфорд (видео)

Пеп Гуардиола успя да подобри негативната си статистика от последните седмици след днешната победа на "Етихад Стейдиъм" срещу Уотфорд в срещата от поредния шестнадесети кръг на английската Висша лига. За крайното 2:0 се разписаха Пабло Сабалета и Давид Силва, а с трите точки Сити застава на 3 пункта пред Сити на 4-ата позиция и само на точка от Ливърпул и Арсенал, които са на 2-ро и 3-то място.

"Гражданите" владееха инициативата в първото полувреме, но допускаха и опасности пред собствената си врата. В 33-ата минута резултатът бе открит след едно дълбоко центриране на Кевин де Брюйне, което достигна до Пабло Сабалета на втора греда за 1:0. В 44-ата минута Гюндоган бе заменен принудително от Фернандо заради едно съприкосновение с Амрабат от гостите.

След почивката Сити остана по-силен, като в 57-ата минута Стърлинг бе близо до гол след солова акция, но ударът му намери гредата. Около 80-ата минута Игало и Капу имаха страхотни положения да върнат Уотфорд в мача, но усилията на гостите се оказаха напразни когато Давид Силва и Стърлинг размениха подавания в полето на гостите и испанецът завърши за крайното 2:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
87