Юнайтед с късна победа срещу Палас (видео)


И. Ангелов

Юнайтед с късна победа срещу Палас (видео)

Манчестър Юнайтед успя да си тръгне с късна победа от "Селхърст Парк" днес в срещата от поредния шестнадесети кръг на английската Висша лига. След крайното 2:1 на гости на Кристъл Палас "червените дяволи" остават на 6-ата позиция в класирането и на 3 пункта от петия - Тотнъм.

Днес гостите владееха топката в първото полувреме и създаваха по-опасните ситуации чрез Погба и Рууни. В 37-ата минута именно французинът копна топката над защитата за Рууни, който стреля без подготовка, но Хенеси спаси по прекрасен начин. В добавеното време на първата част Погба успя да направи резултата 1:0 след едно центриране към Ибрахимович, което той опита да свали с гърди към полузащитника, но останаха съмнения дали той не го направи с ръка и дали Погба бе в засада при подаването.

Друг спорен момент в срещата до тук бе едно влизане с два крака на Рохо срещу Заха, за което той получи само жълт картон.

На почивката за Палас Джо Ледли се появи на мястото на Фламини. Именно той затрудни веднага Де Хеа с удар от далеч. В 63-ата минута отново Де Хеа спаси вратата си след изключителен удар на МакАртър към ъгъла на вратата. В 66-ата минута домакините изравниха когато едно подаване с пета на Делейни разцепи отбраната на Юнайтед и остави МакАртър сам срещу Де Хеа за 1:1.

Юнайтед се съживи след този гол и в 68-ата минута Хенеси отново лиши Рууни от гола. Това се повтори и 10 минути след това, а междувременно редовен гол на Мата бе отменен поради засада. В 88-ата минута обаче след нова добра игра на Погба той задържа добре топката в полето на домакините и изведе Ибрахимович под труден ъгъл срещу Хенеси, но той успя да стреля добре за да донесе победата с 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
86