Клоп: Не ценят нашия стил достатъчно


И. Ангелов

Клоп: Не ценят нашия стил достатъчно

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че стилът, който показват неговите момчета в последно време не се оценява достатъчно високо от специалистите, като същевременно той отрече да свърже проблемите с контзени играчи с факта, че изисква високо темпо, което може да измаря неговите футболисти:

"Не сме по-интензивни от другите. И от това не боли. Боли когато Барселона те пусне да гониш топката и ти се опитваш да я отнемеш. Но когато спечелиш кълбото и, в добрия случай, стреляш, тогава това те отпуска психически и физически. 

"Просто попитайте някой боксьор - той пробва 100 удара, и тези 95, които пропускат целта са много изморителни, но тези 5, които целят опонента се чувстват като световна класа. Това е целта - играчите трябва да почувстват, че опитът си струва. 

"Владението ни се подобри значително. Манчестър Сити владее топката само малко повече от нас. Но ако попитате някого за разликата между двата отбора, той ще каже: 'Ман Сити има футболен подход, Ливърпул прилага преса и контра.'

"В мното мачове нашият подход се дискредитира. Ние не казваме, че пресата е единствения начин да прогресираме. Това просто проработи при нас и е важна част от играта ни. Но и ние бихме искали да имаме 90% владение в срещата."

  Сподели
128