Моуриньо отговори на нападките на Оуен


И. Ангелов

Моуриньо отговори на нападките на Оуен

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо отговори на последните думи на Майкъл Оуен срещу отбора и конкретно Златан Ибрахимович. Легендата на Ливърпул описа пред BTSport Ибра като краткосрочно решение на проблемите на Юнайтед, като заключи, че той самият е бил по-ценен за "червените дяволи" макар да е получавал 10 пъти по-малко възнаграждение.

Моуриньо отбеляза пред BT Sport: "Златан ще вкара повече голове този сезон, отколкото Оуен вкара за три години в Ман Юнайтед. Оуен вкара 17 гола в трите сезона, Златан вече почти ги стига след само 6 месеца, така че той не е лош избор за нас.

"Златан никога не е бил решение в дългосрочен план. Той е като Робин ван Перси. Беше закупен поради конкретна причина, за един или два сезона, но в един момент Ман Юнайтед трябва да намери следващия Уейн Рууни, да го купи на 18, 19, или да го произведе от школата.

На тези думи Оуен отговори в ефир: "Аз мисля, че головете ми имаха повече стойност за Ман Юнайтед защото аз струвах около 10% от това, което Златан струва на седмица."

Към момента Ибрахимович има 13 попадения през сезона.

  Сподели
200