Джинас: Аз тичах заради Бербатов


И. Ангелов

Джинас: Аз тичах заради Бербатов

Бившият футболист на Тотнъм Джермейн Джинас заговори пред BBC Radio 5 Live, че след като гледал на тренировка Адел Таарабт по време на взаимния престой на двамата в лондонския клуб, той е помислил колко много движението на крилото прилича на това на френската легенда Зинедин Зидан. Джинас сподели и за взаимодействието си с Димитър Бербатов:

"Позволявах на Димитър Бербатов да прави каквото си иска, защото знаех, че той ще ни печели мачове. Казах му: 'Аз ще тичам вместо теб защото в теб има нещо специално, което ще ни спечели трофей или голям мач'. И той го правеше. Това е един играч - лукс за отбора.

"А Таарабт съм виждал да прави невероятни неща, които дори не съм виждал някога правени с топка, или на терен. Дори като младеж на 16, 17 години, когато той дойде при Шпорите, аз си помислих: 'Открихме новия Зидан, направихме го, имаме Зидан, не мога да повярвам, това ще е невероятно'. 

"След това изведнъж си казваш, че нещо не е наред с него, но не можеш точно да определиш какво. Когато си на терена с него чувстваш, че понякога прави неща в глупав момент и си мислиш: 'Той ще ни загуби точки тук'."

  Сподели
86