Гуардиола: Разбрах английския футбол


И. Ангелов

Гуардиола: Разбрах английския футбол

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заговори, че няма да променя футболната си философия въпреки трудната поредица резултати, които го подложиха под напрежение в последните седмици след пропадането на "гражданите" до четвъртата позиция в таблицата за момента. Сити взе само 4 победи в последните 15 мача, но за стила си Пеп каза пред официалния сайт на Сити:

"Няма начин да го променя. Ние ще играем така, както го чувстваме. Не мога да направя нещо, което не чувствам. Ние трябва да премахнем грешките, за да печелим мачове. Но аз вярвам в начина ни на игра. Причината да съм тук е да помагам на играчите. Аз мисля, че трябва да им помагам без промяна. Вярвам в този път.

"Разбира се, че трябва да се адаптирам, но това не означава да променя начина, по който вярвам във футбола. Трябва да играеш по такъв начин с тези играчи защото така е най-добре. Клубът дълго време смята, че това е стилът футбол, който трябва да се играе. 

"Аз искам да играем както го направихме срещу Челси наскоро. Гледах мача отново, ние не заслужихме това, което стана, но футболът е така понякога. Ние можехме и да сме на върха в лигата, но вместо това сме 7 точки назад. Футболът понякога е така. Трябва да се подобрим защото правим много грешки. Трябва да помогна на играчите. 

"Играчите страдаха както и аз и трябва това да се отстрани. Тежко е за нас. Тук трябва да контролираш втората топка. Без това не можеш да оцелееш. Повечето пъти топката е висока, а не по земя и това прави играта несигурна. Когато е високо никой не знае какво ще стане. 

"Топката е повече във въздуха, отколкото на земята тук. Това трябва да се контролира. В другите държави не можеш да се концентрираш над това. Втория гол за Лестър беше тъч и втората топка беше гола. Но аз разбрах английския футбол в деня, в който гледах един мач. Суонзи срещу Кристъл Палас - 5:4. Девет гола, осем статични положения. Трябва да контролираш това. Сега не можем да го направим."

  Сподели
92