Анри: Коста е най-добър в Англия, Арсенал ще бие Байерн


И. Ангелов

Анри: Коста е най-добър в Англия, Арсенал ще бие Байерн

Тиери Анри сподели мнението си за шансовете на Арсенал в Шампионска лига след изтегления днес жребии за осминафиналната фаза на състезанието. Същевременно легендарният нападател от Висшата лига сподели мнението си за качествата на Диего Коста от Челси след като Арсен Венгер отрече "сините" да са фаворити за титла:

"Спомням си когато ние изтеглихме Реал Мадрид когато през 2006-та стигнахме финал с Арсенал. Хората тогава говореха: 'Всичко свърши за Арсенал'. И си спомням, че тогава момчетата от Мадрид казваха: 'Това е лесен жребий, доволни сме'. Тогава завършиха втори, а ние първи в групата. А тогава бяхме отборът, който хората искаха да се падне срещу тях.

"Но ние стигнахме до финал и победихме Реал Мадрид. Ако сега аз бях играч, щях да приема това като предизвикателство. Хората смятат, че не можем да ги бием, защото сме играли срещу тях и загубихме. Ако искаш да спечелиш Шампионска лига в един момент ще трябва да играеш с Байерн Мюнхен, ще трябва да срещнеш Барселона, ще трябва да играеш с Реал Мадрид, защо не сега?"

По темата за Висшата лига Анри продължи:

"Когато имаш човек като Диего Коста, всичко може да се случи. За мен в момента той е най-добрият нападател във Висшата лига - защото той вкара важен гол вчера, и заради гола, който вкара срещу Мидълсбро. 

"Това е той, винаги срещу теб, винаги на скорост, винаги те тормози и поставя играчите под напрежение. Мисля, че сега той е във форма, няма проблеми с тялото си. Понякога когато не си добре, това може да те тормози психически. Също и ако губиш, а резултатите, които те имаха миналата година не помагат на хора като Диего Коста.

"Когато имаш план и точен стил на игра, това ти дава увереност когато излезеш на терена. Може да видите, че Диего Коста се възползва от това. Да е здрав също е плюс. Като не играе в Шампионска лига с проблемите си в бедрото за него е плюс да се държи свеж. Когато си свеж, ти си спокоен. 

"И когато печелиш и си вкарал, ти се усмихваш. Ако си с 1:0 назад или 2:0 и някой се възползва от това, ти губиш контрол. Но за мен сега той е най-добрият в лигата."

  Сподели
109