Пеп отговори: Не играхме слабо


И. Ангелов

Пеп отговори: Не играхме слабо

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заговори след загубата от шампиона Лестър Сити във вчерашния ден с 4:1. Босът сподели, че според него играта на Сити е била добро, макар да е нужно тимът да спре да допуска толкова попадения във вратата си. "Гражданите" имат само 3 сухи мрежи в последните 22 мача и в един момент от мача изоставаха с 4:0 преди красив гол от Коларов да оформи крайния изход.

"Не съм разочарован от моите играчи. Някой може и така да им каже, но те са професионалисти, те са достатъчно опитни да знаят какво се случи и дано в бъдеще се подобрим. Вярно е, че аз трябва да се подобря, за да разреша проблема. Искам да играя футбола, който аз чувствам, защото основата на нашата игра - без няколко случая - беше доста добра.

"Така че не мога да кажа, че играхме лошо, че нямахме намерение да създаваме, но след 4 минути бяхме с 2:0 назад, а след това дойде трети. Както играхме втората част, ние опитахме, но допуснахме прекалено много голове, много допускаме. Аз опитвам и анализирам това, за да контролираме мачовете. В кариерата ми до момента никога не сме допускали много голове, а тук не мога да го направя, трябва да анализирам защо.

"Във Висшата лига има различни неща, но теренът е един, 11 срещу 11, трябва да контролирам разликите с другите лиги, но мисля, че идеята ми е добра, и ще е добра."

Гуардиола бе запитан дали този провал е следствие от грешни трансферни решения на предишни мениджъри:

"Не, не казвам това. Не, не, не. Не се оплаквам за това какво клубът е правил в миналото. И това, което е правил, е добро. Не, не, не. Аз съм човек, който никога не се оплаква за случилото се в миналото, и ако не ми харесва ситуацията, нямаше да дойда тук. Аз дойдох тук защото това е предизвикателство за мен и искам да го направя."

Беше обърнато внимание на мениджъра, че Сити не направи единоборство в първите 30 минути от срещата, като до този момент вече тимът изоставаше с 3:0:

"Това е типично за Англия, те използват доста единоборствата и шпагатите. Аз не съм привърженик на това. Така че ние не тренираме влизания. Това, което аз искам е да играем добре, да вкарваме голове и да се включваме повече. 

"Какви влизания? Да, трябва да печелиш дуелите, да, това е вярно, но обикновено когато играеш добре, печелиш и много от единоборствата, но след като за 4 минути си 2:0 назад в съзнанието на играчите стои мисълта: 'Уау, как стана това?', и не е лесно за тях. Да, това е аспект от играта, но няма да спечелиш или загубиш един мач заради единоборствата."

  Сподели
85