Арсенал без грешка срещу Стоук (видео)


И. Ангелов

Арсенал без грешка срещу Стоук (видео)

Арсенал се изравнява с първото място и Челси на по 34 точки преди срещата на "сините" от петнадесетия кръг на английската Висша лига. Днес "артилеристите" приеха Стоук Сити в своята среща от кръга и победиха с 3:1 след голове на Тио Уолкът, Месут Йозил и Алекс Айуоби. 

Първата част не бе много добра за домакините, като Чарли Адам откри резултата за Стоук когато Джо Алън спечели дузпа срещу Гранит Шака. Адам реализира от бялата точка, изпращайки Чех в другата посока - 1:0.

Малко преди тази ситуация Шкодран Мустафи напусна игра заради травма, но в игра се появи след контузия Ектор Белерин. В 42-ата минута именно Белерин бе в центъра на събитията когато бе намерен на крилото и центрира добре за Уолкът и 1:1.

След почивката Арсенал започна перфектно с гол в 49-ата минута и пълен обрат когато Алекс Окслейд-Чембърлейн центрира добре в наказателното поле за Йозил, а с глава той прехвърли Грант за 2:1. Последваха възможности пред Санчес за гол, а в 75-ата минута неволно той асистира за попадението на Айуоби когато бе повален на границата на наказателното поле, но младото крило пое кълбото и се възползва от авантажа за 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
152