Хаман: Ливърпул няма умения за титла


И. Ангелов

Хаман: Ливърпул няма умения за титла

Бившият полузащитник на Ливърпул Дитмар Хаман подложи под въпрос шансовете на мърсисайдци за спечелване на Висшата лига след като според него в отбора има липса на много важни качества в средата на терена. В момента Ливърпул е на 4 точки от върха след много добро начало на сезона:

"Управлението на мачовете им липсва в последните няколко години и е факт, че нямат полузащитник, който да задържа топката, а това е грешка. Това поставя въпросителна над шансовете за титлата. Ливърпул има нужда от някой, който успокоява нещата, предлага баланс и сигурност хората да се включват напред.

"Изобщо в отбора липсва желязо във всички линии. Шака го донесе в Арсенал, Канте и Матич го предлагат на Челси, Ман Сити е в подобна ситуация като Ливърпул, те нямат твърдост в средата на терена. Не можеш да играеш само в двата края на терена и да спечелиш титлата във Висшата лига. Тук отборите не правят така.

"Емре Чан мисли атакуващо и Джордан Хендерсън обича да обикаля терена, но те нямат достатъчно тактически познания в средата за да се състезават на най-високо ниво. Има моменти, в които трябва да си гаден."

  Сподели
194