Сийман: Арсенал трябва да даде много пари на Йозил и Санчес


И. Ангелов

Сийман: Арсенал трябва да даде много пари на Йозил и Санчес

Бившият вратар на Арсенал Дейвид Сийман подкрепи Арсенал да забрави обичайната си парична политика и да подсигури оставането на Месут Йозил и Алексис Санчес на "Емирейтс Стейдиъм" след 2018-та година, когато изтичат техните договори:

"За да спечелиш титлата с Арсенал трябва да задържиш най-добрите играчи. Ние така правехме. Когато големите отбори идваха за Тиери Анри или Патрик Виейра, ние винаги успявахме да ги изгоним. Но тогава клуба премина през период, в който продаваше, макар че това беше принудително от части.

"Сега те са в ситуация, в която имат голям шанс да спечелят Висшата лига за първи път от 13 години и не трябва да продават. За Емирейтс е платено, банките и мениджъра са щастливи, така че ако това означава Санчес и Йозил да вземат колкото заслужават - или може би и отгоре, просто го направете. Ако Арсенал загуби Санчес сега ще трябва да изгуби и нова колосална сума пари, може би 50-60 милиона лири, за да намери заместник от добро качество.

"Защо да не се положи усилието да се задържи той и Йозил в Арсенал? Те са специални играчи и специалните играчи правят разликата между това да печелиш трофеи и да си близо до тях. Хората говорят за структурата на заплатите, но в съблекалнята никой не се оплаква от условията си и от няколкото играча, които взимат повече, защото те са в този специален раздел, който ти носи титли.

"Арсен трябва да е сигурен, че ако някой от тях си тръгне, и всички фенове се надяват това да не стане, да не е заради финансови въпроси. Аз съм 'за' това да се поддържа реда в тима, но понякога трябва да си амбициозен и да дадеш повече."

  Сподели
208