Моуриньо: По-добри сме от отборите на върха


И. Ангелов

Моуриньо: По-добри сме от отборите на върха

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заговори, че той е трябвало да се откаже от типичните за него дефанзивни наклонности след като цели донасяне на титла при "червените дяволи". Според бившия бос на Челси играта на неговите момчета заслужава да е в битката за титлата.

"Много съм щастлив от еволюцията на тима, много съм щастлив с разликата от отбора, който ми дадоха и този, който играе сега. Мисля, че позицията на Юнайтед не е справедлива, според мен трябва да имаме далеч повече точки.

"Гледате таблицата и изглежда, че другите са по-добри от нас, когато по мое мнение това не е така. При толкова равенства заслужавахме победа, че ако ги обърнете в точки ще сме много близо до върха в лигата, между топ 3 и 4. Така че е нечестно, но има само един начин нагоре, работа. 

"Аз обичам доминацията, качеството, красотата на нашия футбол, целта му. Ние не сме отбор, който се брани и чака противника да сбърка, аз знам как да строя такива отбори - преди го правех, бях прагматичен. Това не беше нашия избор. Това не е нещо, което феновете на Манчестър Юнайтед искат или собствениците искат. Това не е нещо, което аз искам за проекта ни и няма да се променяме.

"Разочарован съм, защото виждам отбори във Висшата лига, които не могат да се мерят с нас по качество на играта, но имат много повече точки. Ние трябва да вкарваме повече голове от опонента, играем по-добре, доминираме, имаме много възможности да вкараме голове, но допускаме от наивни ситуации или неочаквани ситуации.

"Ако сравним мача с Евертън с този със Зоря, разликата беше, че Ерера нацели гредата срещу Евертън когато щеше да стане 2:0 и Златан вкара втория гол вчера за 2:0. С 2:0 няма дузпа в последната минута да ти изравни."

  Сподели
173