Дармиан: Учил съм се от Малдини и Кафу


И. Ангелов

Дармиан: Учил съм се от Малдини и Кафу

Защитникът на Манчестър Юнайтед Матео Дармиан разкри, че е имал двама от най-големите легенди във футбола като инструктори по времето, когато е опитвал да направи име в италианския Милан. Продукт на академията на росонерите, сега Дармиан призна, че е работил с Паоло Малдини и Кафу в ранните си години във футбола:

"Паоло Малдини е мой идол и аз го срещнах когато се преместих в първия отбор на "Сан Сиро". Той беше страхотен играч и разбира се преди всичко беше страхотен човек и аз опитах да направя всичко възможно да се уча от възможността да работя с него. Така че аз гледах Малдини, изучавах го, защото мисля, че сред най-добрите защитници в света.

"Да чуеш сравнения, както говореха за мен тогава, между мен и Малдини беше прекалено голям комплимент, но беше удоволствие и чест. Но той не беше там сам, имах късмета да бъда около отбора и по времето на Кафу, който беше друг страхотен бек. Така че имах много играчи, от които да се уча. 

"В Милан аз можех да пробвам уменията си срещу играчи като Роналдо и Роналдиньо, двама от най-добрите в света, и това бе голямо обучение. Трудно, но добро. Когато цяла седмица си тренирал срещу тях, после в Серия А ти се струва лесно през уикенда."

  Сподели
90