Челси обърна Ман Сити и държи върха (видео)


И. Ангелов

Челси обърна Ман Сити и държи върха (видео)

След срещата от поредния четиринадесети кръг на английската Висша лига между Манчестър Сити и Челси днес, изиграна на "Етихад Стейдиъм" в Манчестър, в която гостите от Лондон се наложиха с 3:1, "Сините" задържат първото място в класирането и застават с 4 точки пред Ливърпул и 6 пред Арсенал, които ще играят по-късно в кръга.

Днес Сити изигра по-добро първо полувреме пред своята публика Агуеро и Азар бяха основните опасности пред двете врати преди в 45-ата минута при едно остро подаване от фланга на Навас Гари Кейхил да отклони топката в собствената си врата за 1:0.

След паузата Сити отново започна силно, а Конте реагира с представянето на Вилиан за Педро в 50-ата минута. В 56-ата минута обаче Сити създаде ново силно положение, в края на което Навас подаде на Де Брюйне на празна врата, но белгиецът нацели горната греда от непосредствена близост.

Така в 60-ата минута след едно подаване от Фабрегас далеч напред Диего Коста успя да овладее и да премине през Отаменди преди да стреля под Браво за 1:1.

В 70-ата минута Диего Коста успя да направи втори гол когато при една бърза контра Азар напредна и намери нападателя, който премина през Отаменди и намери Вилиан от дясно, той навлезе към наказателното поле и стреля ниско в далечния ъгъл за пълния обрат и 2:1. Гуардиола реагира с включването на Яя Туре и Келеши Ихеаначо за Клиши и Гюндоган.

Така Челси прие атаките на противника и се отвори за нови контра-действия. Именно така в 90-ата минута при отнета топка в полето на Челси Маркус Алонсо изпрати топката в полето на Сити, където Еден Азар напредна сам срещу вратаря и завърши за крайното 3:1. В края на срещата играчите на Сити загубиха и самообладание, като след една загубена топка Агуеро скочи с два крака в областта на колената на Луис и бе изгонен директно, като в сблъсък между доста играчи след ситуацията Фернандиньо също получи червен картон.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
298