Клоп намери заместник на Коутиньо в Германия


Н. Гавазов

Клоп намери заместник на Коутиньо в Германия

Травмата на Филипо Коутиньо принуди Ливърпул да активизира своя интерес към младия полузащитник на Борусия Дортмунд Кристиан Паулишич. Напомняме, че вчера срана ясно, че бразилецът ще напусне шест седмици заради травма на връзките на глезена. Това е грамадна загуба за "червените", която изглежда още по-голяма във връзка с контузията на Дани Ингс и планираното заминаване на Садио Мане за Купата на Африка.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че клубът няма да излиза на пазара в търсене на заместник на Коутиньо, но на практика мърсисайдци вече са се насочили към 18-годишния Паулишич, който може да играе на двата фланга, а също така и като плеймейкър.

Американецът от хърватски произход проведе 14 мача през този сезон и е основен играч от състава на Борусия. Самият Паулишич намекна в свое интервю през миналия месец, че е готов да опита силите си в Англия.

Договорът между Кристиан и немския клуб е до 2019 година. Ливърпул обаче е готов да плати 25 милиона паунда, за да доведе играча на "Анфийлд" преди този срок. Англичаните обаче "пазят тишина" с цел да избегнат появата на конкурент или евентуални спекулации, които да вдигнат цената на Паулишич.

 

  Сподели
124