Челси взе дербито с Тотнъм и прескочи Пуул и Сити (видео)


И. Ангелов

Челси взе дербито с Тотнъм и прескочи Пуул и Сити (видео)

Челси посрещна Тотнъм в срещата от поредния тринадесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Стамфорд Бридж" гостите успяха да поведат чрез красив гол на Кристиан Ериксен, но след попадения от Педро и Виктор Моузес домакините успяха да обърнат нещата в своя полза за крайното 2:1.

Тотнъм започна много агресивно срещата и след няколко остри атаки достигна до гол чрез Кристиан Ериксен, който получи топка около дъгата от Деле Али, овладя с едно докосване и със силен удар от воле не остави никакви шансове на Куртоа за 1:0. След попадението гостите останаха по-силни, но скоро Челси започна да владее и достигна до изравнителен гол точно преди почивката когато Матич намери Педро на дъгата, той се завъртя и стреля фалцово в далечния ъгъл на вратата за 1:1.

След почивката Челси доминираше, като в 51-ата минута обърна резултата след едно включване на Диего Коста в наказателното поле, при което пусна успоредна топка на втора греда, а там непокрит Виктор Моузес завърши през Лорис и Фертонген за 2:1.

След ситуацията Антонио Конте предприе дефанзивен подход и замени Азар и Педро с Оскар и Вилиан, а Моузес напусна за Иванович. Почетино заложи на атакуващи играчи, но така и не създаде добро положение до края извън една ситуация пред Деле Али, в която беше отсъдена засада за халфа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
121