Бенитес: Мога да предложа опции на Джерард


И. Ангелов

Бенитес: Мога да предложа опции на Джерард

Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед Рафаел Бенитес заяви, че ще приеме Стивън Джерард в своя отбор, като според него бившият футболист на Ливърпул ще вдъхнови състава за успехи. Джерард обяви края на състезателната си кариера във вторник след напускането на ЛА Галакси.

"Ако той иска да дойде и да разговаряме, аз мога да му дам някои идеи. Очевидно той има много хора около себе си, които могат да го посъветват, но поне можем да си поговорим за това, няма проблеми. Той излезе от академията на Ливърпул и беше капитан, беше лидер на терена. Всеки път когато заговореше за отбора това беше позитивно.

"Той не е егоист и мислеше само за отбора, а не за себе си. Това можеше да се види на всяка тренировка, как той тренираше и как работеше. Мисля, че той беше човек, който може да направи разликата в един мач. Мисля, че има опита и знанията, а той видя и друга държава, което е важно защото той още има амбиции. Мисля, че е късметлия защото е имал английски треньори, френски треньори, испански треньори и германски треньори. Имал е треньори от различни държави и е видял различен подход към мачове. Това винаги е позитивно за играч.

"Извън терена той работеше толкова много за отбора и беше пример за всички. След като игра за мен той смени много позиции при различни мениджъри и това означава, че той учи и разбира играта. Може би ще е добър треньор в бъдещето. Ако иска да говори с мен за това, може да се свържем и да му дам добри идеи. Сигурен съм, че и клуба ще му даде идеи.

"Ние говорим за едно от големите имена във футбола и един от най-добрите играчи, които съм имал. Защото той можеше да играе в различни позиции, можеше да вкарва, да подава, да отнема. Той може да е вдъхновение за останалите в отбора, както в Истанбул. Благодарение на него ние спечелихме финала в Шампионска лига в Истанбул." 

  Сподели
192