Арсенал се върна до точка срещу Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Арсенал се върна до точка срещу Юнайтед (видео)

Манчестър Юнайтед прие Арсенал на своя "Олд Трафорд" в срещата от поредния 12-ти кръг от английската Висша лига. Днес "червените дяволи" успяха да поведат благодарение на попадение от Хуан Мата във втората част, като две резерви от Венгер успяха да върнат 1:1 точно преди последния съдийски сигнал.

Срещата започна силно за Юнайтед, но скоро Арсенал преве владението и организира няколко опасности, най-голямата пред Алексис Санчес, който не успя да вкара на Де Хеа. След средата на първата част отново домакините овладяха инициативата и в 34-ата минута в един спорен момент съдията подмина падането на Валенсия в наказателното поле срещу Монреал. В 36-ата и 40-ата минути Чех се изяви с две добри спасявания срещу Мата и Марсиал.

След почивката Юнайтед запази по-добрата си игра, а в 64-ата минута Рууни и Блинд се появиха за Марсиал и Дармиан. В 68-ата минута се стигна и до гол когато след добра атака Ерера се оказа на позиция за центриране и пусна топката към дузпата, а включилият се Хуан Мата нямаше как да сбърка на опразнена от Чех врата за 1:0.

В 73-ата минута Венгер представи Оливие Жиру в игра, следк което Шака и Чембърлейн заеха местата на Дженкинсън и Коклен. Така в последните 10 минути Арсенал потърси агресията напред и стигна до гол в 89-ата минута когато именно Чембърлейн центрира и Жиру се извиси за първи точен удар за гостите в мача и 1:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
156