Азар каза кога ще напусне Челси


Н. Гавазов

Азар каза кога ще напусне Челси

Атакуващият полузащитник на Челси Еден Азар заяви, че няма да напусне "Стамфорд Бридж", докато не спечели Висшата лига на Англия. Белгийският футболист се провали през миналия сезон, вкарвайки едва шест гола. Еден обаче се преобрази с идването на Антонио Конте и отново показва своя най-добър футбол. Сега футболистът е устремен към шампионската титла във Висшата лига и не мисли за напускане, докато не постигне целите си.

"Играя без болка. Миналият сезон се получи труден. Някои хора не вярваха, че аз дълго време играх с травма. Никога не бях в 100% форма, а когато не си в идеално физическо състояние, тогава трудно показваш своята най-добра игра. Но аз добре си починах след европейското, добре проведох предсезонния период и бях готов. Дори имам усещането за свобода - точно така се чувствам сега, благодарение на отсъствието на травми и игровия модел, което ми показва да показвам своята най-добра игра", заяви Азар.

"Още през март говорих с Конте за това, колко трудно се развива сезона за нас и той ме предупреди, че очаква много от мен през този сезон. Каза, че иска да вкарвам. Разговаряхме и за схемите за игра, за 3-4-3 и за игра с двама нападатели. Неговата страст и ентусиазъм бяха очевидни и ме плениха. Ясно му дадох да разбере, че нямам намерение да напускам. Не искам да си тръгвам по този начин. Ако някога си тръгна, то ще е само след спечелване на титлата във Висшата лига на Англия. Трябва да си тръгнеш на висока нота, за да може хората да те запомнят с добрите неща", каза още футболистът.

 

  Сподели
139