Чех е убеден, че победата ще изхвърли Юнайтед от борбата (анкета)


Н. Гавазов

Чех е убеден, че победата ще изхвърли Юнайтед от борбата (анкета)

Вратарят на Арсенал Петер Чех е убеден, че отборът му ще изхвърли Манчестър Юнайтед от борбата за титлата във Висшата лига на Англия, ако постигне победа днес. "Червените дяволи" заемат едва шесто място в класирането след 11 изиграни мача, намирайки се на шест точки след Арсенал и на осем пункта от върха в таблицата за класиране. Чех е на мнение, че поражение днес ще накара Юнайтед да се сбогува с мечтите си за титла.

"Това е пореден мач за шест точки. Ние завършихме наравно в двубоя с Тотнъм, за това между нас и Ливърпул възникна малка дистанция. Ние искаме да останем възможно най-близко до върха. А всеки път, когато конкурентите губят точки, ти искаш да се възползваш от това", заяви Чех.

"Що се отнася до Юнайтед, те са зад нас, за това втората ни цел е да ги оставим още по-надалече. Първата е да сме близо до върха, на близка дистанция от останалите. Ако Юнайтед възнамерява да намали изоставането и да запази шансовете за борба за титлата, на тях им трябват три точки", каза още вратарят.

"Това ще бъде голям шанс за двата отбора. Но ще се постарая да си осигуря шанс за победа, ние трябва да се адаптираме към тяхната игра. Ще се опитаме да нагодим играта си и да установим контрол върху случващото се. Това винаги е било голям мач, без значение какви позиции са заемали съперниците. Но мисля, че този път победата ще е много съществена за нас, както и загубата ще е съществена за тях", завърши Чех.

 

  Сподели
104