Появи се пречка пред въвеждането на зимна пауза в Англия


Н. Гавазов

Появи се пречка пред въвеждането на зимна пауза в Англия

Новият контракт по продажбата на правата за трансланция на мачовете от Купата на Англия зад граница поставя под заплаха въвеждането на зимна пауза в английския футбол. Голяма част от водещите клубове във Висшата лига, а също така и националния отбор на Англия подкрепят идеята за въвеждане на зимна пауза в напрегнатия английски сезон. Към това подтикват и собствените резултати в евротурнирите и на международната арена.

Според различни източници, Висшата лига и Футболната асоциация са постигнали съществен прогрес в обсъждането на този въпрос, но сега се появи сериозно препятствие на пътя към въвеждане на зимна пауза - това са задълженията на ФА по телевизионния контракт на стойност 1 милиард долара.

Контрактът между ФА и Pitch International IMG е разчетен до 2025 година и сега Асоциацията трябва добре да помисли, как да създаде пауза в календара преди този срок, така че да не ощети нито една от страните.

Един от вариантите е мачовете от Купата да се играят през седмицата, а също така да се въведат два допълнителни междинни кръга от Висшата лига на Англия.

  Сподели
18