Куман иска да превърне Евертън в претендент за титлата


Н. Гавазов

Куман иска да превърне Евертън в претендент за титлата

Мениджърът на Евертън Роналд Куман заяви, че иска да превърне своя отбор в претендент за титлата във Висшата лига на Англия. "Карамелите" посрещнаха международната пауза, делейки 6-то място с Манчестър Юнайтед. През този сезон Евертън епизодично демонстрира много приличен футбол, но Куман желае тимът да премине на качествено ново ниво и да се превърне в един от фаворитите за титлата във Висшата лига.

"Евертън отдавна не е печелил трофеи и не се е борил за титлата в Англия. Но именно това искаме. Това е много голям клуб, а нашата цел е отново да се сражаваме за големи позиции, да се сражаваме за високите места във Висшата лига", заяви Куман.

"Когато идваш в нов клуб се иска време, за да наложиш всичко по твое желание, но аз разбирам, че в съвременния футбол не винаги имаш време. Резултатите са много важни и колкото и да молим за търпение, ние разбираме, че сега това не работи. Повече нямаш възможност да развиваш дългосрочен проект, ако бързо не постигнеш успех. Даже, ако по-голяма част от феновете са съгласни, че мениджърът трябва да получи време, другите могат да окажат натиск на собственика, а това води до уволнение", добавя холандецът.

"Когато играеш така, както го направихме с Челси, теб винаги ще те критикуват, но трябва да приемеш това и да се поправиш. Нашите амбиции през този сезон се състоят в това да се преборим за попадане в евротурнирите. През лятото привлякохме няколко нови играчи и се иска време, за да се намери правилният баланс в отбора и да се установи стабилност, но чувствам, че това не е далече. Ако пробием в Лига Европа през моя първи сезон, това ще е много добро постижение. Мисля, че е напълно възмойно да го постигнем, но и останалите отбори от Висшата лига имат същите амбиции, така че няма да ни е лесно", завършва Куман.

 

  Сподели
139