Невил: Юнайтед изостава от Челси и Ливърпул


И. Ангелов

Невил: Юнайтед изостава от Челси и Ливърпул

Бившият капитан и защитник на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор, Гари Невил, заговори за шансовете на "червените дяволи" да се борят за титлата във Висшата лига. Според него са нужни огромни подобрения ако групата на Жозе Моуриньо иска да се мери с качеството на основните опоненти на върха.

"В момента Челси и Ливърпул напредват на върха, но това е само заради факта, че те не играят в Европа. И двата отбора са пълни с увереност и трудно ще бъдат спряни защото имат свободни седмици и разполагат с много време за подготовка. 

"Виждали сме го в миналото. Ливърпул, преди две или три години, при Брендан Роджърс, когато не играха в Европа, бяха много опасни. Затова и сега за тези два отбора се говори много, но в този момент, не мога да кажа със сигурност дали бих очаквал да играят така до края. 

"Със сигурност в момента Челси заслужава повече от Ливърпул титлата, но не бих отписал Арсенал и Манчестър Сити. Състезанието е открито и е много рано за каквито и да било мнения. Юнайтед трябва да се подобри значително в идните месеци ако ще се цели в титлата. Мисля, че и контузиите са от значение, особено в защитата. Виждаме, че това може да им доведе проблеми. Не виждам в момента да са готови за това.

"Ако ме бяхте попитали преди 4 или 5 седмици, когато Челси беше победен от Ливърпул и Арсенал, дали ще са претенденти за титлата, щях да кажа 'не'. Мисля, че този сезон ще е от онези, в които всеки отбор със силна поредица от резултати може да спечели. В момента смятам, че Тотнъм и Юнайтед не изглеждат готови за това."

  Сподели
244