Паркър: Англия трябва да привлече Венгер


И. Ангелов

Паркър: Англия трябва да привлече Венгер

Според бившия английски национал Пол Паркър, Арсен Венгер би бил перфектният кандидат за поста начело на английския национален отбор, ако в близко бъдеще той напусне своя Арсенал. В последните години Англия разочарова с представянията си в големи турнири, а позитивния старт на Сам Алърдайс беше прекъснат след разкрит скандал от медиите. В рубриката си в Eurosport Паркър сподели:

"Хората говорят за Еди Хау, но аз искам да го видя успешен начело на Борнемут първо. Да оставят този младеж на мира. Той имаше лош период в Бърнли и вероятно още го преживява. Трябва да спрем да хвърляме безброй имена за това място само защото са англичани. Трябва да търсим талант. Ако гледаме чужденци, намерете някой, който харесва Англия, който я уважава.

"Ако търсим дълготрайно решение, трябва да се надяваме Арсен Венгер да напусне Арсенал и да поеме работата. Той ще иска да работи добре и ще обяви на ФА от какво има нужда, а не обратното. Ако бях на мястото на Саутгейт нямаше да се надявам, че ще ми дадат мястото след мача с Шотландия. Това е нелепо. А мачовете със Словения и Словакия? Бихме ли ги с по четири, пет на нула? Трябва такива мачове да правим, а не просто да побеждаваме."

  Сподели
107