Кънди: Йозил е надценен, дори няма да е титуляр в Челси


И. Ангелов

Кънди: Йозил е надценен, дори няма да е титуляр в Челси

Бившият английски футболист и радиоводещ Джейсън Кънди заговори за суперзвездата на Арсенал Месут Йозил. Според специалиста германецът дори не би се доближил до титулярната постройка на отбор като Челси, като медиите преекспонират качествата на плеймейкъра в голяма степен във Висшата лига, където той не блести.

Според Кънди, голът на Йозил срещу "българските фермери" Лудогорец, е получил ненужно висока оценка в социалните медии. Пред Football Fan.Zone водещият заговори: "Когато казвам това, искам да се приеме сериозно - Месту Йозил от Арсенал е най-надцененият играч във Висшата лига. Всяка седмица феновете на Арсенал ми го хвалят, казват ми колко е добър и че е световна класа, но той не е.

"Ако искате да говорим за световна класа, вземете Луис Суарес, например. Той е стандарт, до който Йозил не може да се доближи. Миналата седмица трябваше насила да се поклоним на Йозил след голът-чудо срещу една сбирщина български фермери, след който Арсенал обърна резултата, но Арсенал не губеше ли с 2:0 в този мач?

"Кои по дяволите са Лудогорец, че да се вълнуваме толкова?"

Кънди, който в 14-годишната си кариера игра за отбори като Тотнъм и Челси, допълни, че Йозил дори не е най-добър в Арсенал: "Освен, че не е световна класа, той дори не е най-добрият в сегашния си отбор. Санчес е доказано по-ценен, а аз лично дори не бих допуснал Йозил близо до състава на Челси."

  Сподели
198