Ливърпул поведе класирането с разгромна победа


И. Ангелов

Ливърпул поведе класирането с разгромна победа

Ливърпул прие Уотфорд на своя "Анфийлд" за срещата от поредния единадесети кръг от английската Висша лига. Днес мърсисайдци разпиляха своя противник с 6:1 след попадения от Садио Мане на два пъти, Филипе Кутиньо, Емре Чан, Роберто Фирмино и Джорджиньо Вайналдум. В края Дарил Янмаат се отчете за гостите.

Ливърпул започна агресивно срещата и след няколко бързи пропуска се стигна до 1:0 в 27-ата минута когато след корнер Кутиньо размени къси подавания с Милнър и центрира на главата на Мане, който отправи удар в далечния ъгъл.

3 минути след това 2:0 направи самият Кутиньо когато бе намерен от Фирмино на стрелкова позиция и пласира топката перфектно. В 43-ата минута Чан направи резултата 3:0 след перфектно центриране от Лалана.

В 57-ата минута Фирмино се разписа след ново перфектно подаване на Лалана, което остави нападателя в непосредствена близост до вратата за 4:0. В 60-ата минута Фирмино записа и още една асистенция когато изведе Мане за нов гол и 5:0. 

В 75-ата минута 5:1 оформи Янмаат, който бе намерен от Амрабат в наказателното поле и стреля ниско в далечния ъгъл на вратаря. Всичко свърши в 91-ата минута днес когато един удар на Стъридж бе избит от Пантилимон, но при добавката Вайналдум вкара за 6:1.

  Сподели
209