ФА ще накаже Моуриньо


Н. Гавазов

ФА ще накаже Моуриньо

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо ще бъде наказан за своето поведение в съботната среща с Бърнли. Напомняме, че португалецът бе принуден да проведе второто полувреме на мача на трибуните, след като отправи претенции за дузпа към главния рефер Марк Клатенбърг.

Към момента Футболната асоциация на Англия (ФА) все още очаква доклада на арбитъра, за да определи своите по-нататъшни действия, но според различни източници, Жозе на практика няма никакви шансове да избегне наказанието.

Ако по адрес на Моуриньо бъдат повдигнати обвинения, то при следващото гледане на това дело независимата комисия от ФА ще отчита предишната история на взаимоотношенията между Моуриньо с реферите, а тази история е достатъчно богата.

Моуриньо нееднократно е глобяван по време на втория си период от работа с Челси, като при това размерът на наказанието постоянно се увеличаваше, а през октомври 2015 година към него бе добавена отложена дисквалификация от един мач в случай на повторна вина.

Срокът на действие на тази отложена дисквалификация изтече съвсем скоро, но за ФА е очевидно, че паричните глоби не са достатъчно действена мярка наказание за Жозе. Сега на Моуриньо ще бъде забранено да се намира на тъчлинията или на стадиона за един мач или няколко срещи.

Освен това, тази вечер е последният срок, когато мениджърът трябва да отговори на обвиненията на ФА относно назначаването на Антъни Тейлър за главен съдия на двубоя с Ливърпул. Това може да стане утежняващо вината обстоятелство при вземане на решението за наказание на Жозе.

 

  Сподели
142