Клоп: В Англия няма слаби отбори


Н. Гавазов

Клоп: В Англия няма слаби отбори

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели очакванията си от предстоящата среща с УБА от деветия кръг на Висшата лига на Англия.

"Не разбирам, когато ме питат за "малките клубове". Това означава, че не ги уважаваме, но повярвайте, ние ги уважаваме. УБА е много, много опитен отбор с много опитен мениджър. Те ни идват на гости не за да ни облекчат живота или да зарадват нашите фенове. Те искат да постигнат резултат и аз уважавам тяхната позиция", заяви Клоп.

"Разликата между Висшата лига и всяко едно друго първенство се състои в това, че тук всеки отбор е майсторски. Мисля, че всички разбираме причината за това, то прави разликата толкова голяма", каза още немецът.

"Никой няма да завърши сезона със 120 точки, това е на 100%. Прекалено много са препятствията, а УБА е едно от тях. Те ще направят всичко възможно, за да ни е неудобно, за да не играем този футбол, в който сме добри. Трябва да намерим способ да се справим с него. Трябва да сме ядосани, но и в същото време достатъчно спокойни - и фенове, и играчи. В такъв мач ще има много борба, много загубени топки, пасовете не винаги ще минават", добави Клоп.

"УБА е много добър при статичните положения, те са едни от най-добрите в лигата. Добри са в защита. Тони Пюлис има специален подход. Той е много опитен в такива мачове, а това му носи успех през последните няколко години с различни отбори. Дали ще ни помогне бърз гол? Разбира се, три бързи гола много ще ни помогнат", завърши мениджърът.

 

  Сподели
53