Моуриньо: Не позволихме на съперника да вземе трите точки


Н. Гавазов

Моуриньо: Не позволихме на съперника да вземе трите точки

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели мнение за равенството 0:0 с Ливърпул от осмия кръг на Висшата лига на Англия.

"Това не е резултатът, който искахме, но той е позитивен. Не позволихме на пряк конкурент да вземе три точки в домашен мач, а това не е зле. Срещата бе трудна и за двата отбора, но за Ливърпул бе по-трудна, отколкото за нас", заяви Моуриньо.

"Контролирахме двубоя не само тактически, но и емоционално. Може би това бе най-тихият "Анфийлд", който някога съм чувал. Очаквах друго. Да, Де Хеа извърши две чудесни спасявания, но те са извън общия контекст на играта", каза още португалецът.

"Феновете на Ливърпул бяха постоянно разочаровани. Те очакваха, че постоянно ще имаме проблеми, но това се оказа не съвсем така. На нас ни бе удобно да играем. Може би не ни достигаше скорост в атаката", продължава Жозе.

"С това равенство не позволихме на съперника да вземе трите точки. Останалите претенденти сега имат по-лек календар, за това бе важно да останем на близо разстояние. Имаме възможност да спечелим пет поредни мача", споделя мениджърът.

"Нямахме намерение постоянно да контролираме двубоя. Знаехме, как действа Ливърпул: ре използват висока преса и веднага преследват топката при загубата и. Постоянно мислехме за отбелязване на гол. Ливърпул е добър отбор, но не е последното чудо на света, както мислят медиите", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
59