Юнайтед и Ливърпул поделиха точките на Анфийлд


И. Ангелов

Юнайтед и Ливърпул поделиха точките на Анфийлд

В дербито от поредния осми кръг на английската Висша лига Ливърпул прие Манчестър Юнайтед на своя "Анфийлд" за безголовото равенство след 90 минути игра днес. В срещата се отличиха с добри действия в атака Кутиньо и Фирмино, но равностойно добри намеси имаха Валенсия, Де Хеа и Баили за противодействието на гостите.

До почивката Юнайтед беше по-доволният от двата отбора след като доминираше в началото на срещата, а след това не остави никакви разстояния за домакина да атакува. 

През втората част Ливърпул промени играта си и надигра опонента, но в 55-ата минута голямо положение за гол пропусна Ибрахимович, намерен от центриране на Погба на добра позиция. В 59-ата минута Емре Чан се намери на позиция срещу Смолинг и стреля ниско към ъгъла на вратата, но Де Хеа с прекрасна намеса лиши халфа от гол.

В 71-ата минута при един удар от далечна дистанция на Кутиньо право в ъгъла на вратата Де Хеа отново се прояви и изби топката с една ръка в корнер. Последваха две ситуации пред Фирмино за гол, но Баили и Валенсия предотвратиха неприятностите за гостите. Така и двата тима не стигнаха до гола днес.

  Сподели
130