Алонсо: Може би Ливърпул е фаворит срещу Юнайтед


Н. Гавазов

Алонсо: Може би Ливърпул е фаворит срещу Юнайтед

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Шаби Алонсо, който навремето играеше за Ливърпул, даде интервю за официалния сайт на мърсисайдския клуб в навечерието на дербито с Манчестър Юнайтед.

"Старая се да гледам по-голяма част от мачовете на Ливърпул, но със сигурност няма да пропусна срещата с Юнайтед, защото това е голям мач и за двата отбора е много важно да победят. Наистина, все още е началото на сезона, но това не намалява неговата важност. Тук става дума за традиции. Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед е най-важният мач за сезона, без значение дали се играе на "Анфийлд" или на "Олд Трафорд". Напрежението между феновете е толкова голямо, че се чувства на терена", заяви Алонсо.

"Мога ли да сравня Ливърпул - Юнайтед с други дербита? Всяка страна си има свое, трудно е да се сравнява. Класикото си е класико, мачът в Германия също е много важен. В Дортмунд има фантастиечн сезон и отлични почитатели на Борусия. Трудно е. Но всичките три мача са специални, а това те мотивира и разбираш, че в такива двубои искаш да играеш", каза още испанецът.

"В такива двубои всеки може да спечели. Може би Ливърпул се намира в по-изгодна ситуация и е фаворит, но това няма никакво значение. Юнайтед има добри футболисти и отбор. За тях този мач е много важен, защото те не искат да се увеличи разликата от лидерите. Ще е интересно да се гледа тази среща", добави Алонсо.

 

  Сподели
46