Гуардиола лично ще уговаря Белерин да дойде в Сити


Н. Гавазов

Гуардиола лично ще уговаря Белерин да дойде в Сити

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола продължава да запазва своя интерес към защитника на Арсенал Ектор Белерин и е готов да заплати всякакви пари за 21-годишния испанец, за когото също така претендира и Барселона.

Както е известно, тези дни мениджърът на Арсенал Арсен Венгер съобщи на всеослушание, че е изненадан от слуховете около защитника и добави, че клубът се готви да предложи договор на Белерин, макар че действащият контракт на испанеца е до лятото ма 2019 година.

При така развилата се ситуация "гражданите" могат да разчитат само на съгласието на Ектор, тъй като е очевидно, че Арсенал няма да иска да продаде своя футболист. Има вариант в новия контракт да бъде включена опция за откупване в размер на 45 милиона паунда, но така или иначе ще е нужно съгласието на играча.

В тази връзка Гуардиола възнамерява лично да се срещне със своя сънародник, разбира се, тези разговори ще се проведат инкогнито, за да не се нарушат правилата на Футболната асоциация на Англия. Предполага се, че Хосеп ще се опита да убеди защитника в по-големите възможности на Сити - както по отношение на възнаграждението, така и по отношение на по-големите амбиции на клуба в чисто спортен план.

Впрочем, предполага се, че ако Белерин не подпише договор с Арсенал до края на сезона, това ще е сериозен намек, че испанецът е готов за сътрудничество с Гуардиола.

 

  Сподели
75