Венгер се надява да остане в Арсенал през следващия сезон


Н. Гавазов

Венгер се надява да остане в Арсенал през следващия сезон

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази надежда, че ще остане на своя пост и през следващия сезон. Както е известно, контрактът на френския специалист изтича в края на сезона и според слуховете, Футболната асоциация на Англия активно се интересува от Арсен, виждайки в негово лице бъдещ наставник на националния отбор.

Венгер обаче продължава да се стреми да постигне успех с Арсенал и е готов да сключи нова сделка с клуба, ако сезонът се развие успешно.

"Дали ще продължа своята работа или не, ще реши усещането ми за това, дали хората желаят да ме видят тук или клубът иска да ме види тук, както и моята съвест да каже, че добре съм се справил. Това ще е определящият фактор. Бях ли успешен? Постигнахме ли с отбора това, което искахме? Всичко зависи от отговорите на тези въпроси", заяви Венгер.

"Все още не съм достигнал предела на своето желание да постигам повече и да ставам по-добър. Мен ме движи желанието да бъда по-класен мениджър, отколкото съм сега. Каквото и да стане, аз трябва да взема своето решение, а ръководството своето. Това е тяхно право", каза още специалистът.

Също така 67-годишният французин съобщи, че не възнамерява лично да избира своя наследник, ако все пак реши да напусне Арсенал.

"Мисля, че е много важно всеки в клуба да се занимава с това, за което му плащат. Моята работа е да бъда мениджър на отбора, да отговарям за стила на игра и за техническата политика на клуба. Не е моя работа аз да избирам следващия мениджър, с това ще се занимава ръководството. Искрено ще споделя мнението си, ако го потърсят, но няма аз да избирам следващия мениджър. Няма да им върша тяхната работа, аз ще си върша своята, добави Венгер.

  Сподели
184